ФК ЦФК и ФК Партизан успоставили званичну сарадњу

Фудбалски клуб Центра за физичку културу "Драго Јововић" успоставио је недавно сарадњу са Омладинском школом Фудбалског клуба Партизан, једном од најбољих школа ове врсте у Европи. Пет тренера у осам селекција клуба свакодневно ради са бројним дечацима, а они најбољи који тренирају у овом клубу, скренули су пажњу стручњака популарног београдског клуба на више турнира на којима су наступали заједно.

 

"Наша деца већ неколико година изазивају интересовање појединих клубова, а ФК Партизан је био најконкретнији. На турнирима у Бања Луци, Суботици и на Јахорини учествовали смо заједно, а након приказаних игара, на инсистирање људи из Партизана понуђена нам је сарадња, коју смо прихватили. Партизан је највећи бренд што се тиче рада са најмлађим категоријама, уз Ајакс један од водећих у Европи, и нама је част сарадња са таквом школом. Посебан квалитет тог договора је могућност едукације наших тренера и сарадња са тренерима у Партизану", рекао је Зоран Ђуровић, први тренер ФК ЦФК. Уговор о сарадњи званично је потписан, а легенда Партизана Момчило Моца Вукотић више пута долазио је у посету врбаском клубу. "Наши тренери учествоваће у камповима које организује Партизан, наступаћемо заједно на турнирима и надам се да ће сарадња у будућности бити од обостране користи", рекао је Ђуровић.

Иначе, ФК ЦФК основан је 2003. године и до сада је кроз његове селекције прошло на стотине дечака. "Многи од њих су, како су одрастали, прелазили у ОФК Врбас. Како у то време није било међуопштинске лиге, у жељи да се такмичимо са клубовима из других градова, приступили смо градској лиги Новог Сада. Веома смо задовољни овим такмичењем и два наша 'годишта', 2001. и 2003. су на првом месту, у конкуренцији 16 клубова. Редовно учествујемо и на разним турнирима и посебно добри резултати остварени су на Упер купу у Аустрији, када смо са укупно три генерације, два пута били други и једном први међу клубовима из седам земаља. Припремамо се за учешће на турниру у Дебрецину и надам се поново добрим резултатима", рекао је Ђуровић.

План ФК ЦФК је да оснује и женску секцију и већ је припремљен захтев да званичну промену имена у Мушко-женски фудбалски клуб ЦФК. Квалитет рада најбоље потврђује чињеница да у клубу тренирају и деца из Руског Крстура, Сивца, Куле и других околних места, и поред тога што родитељима сигурно није лако да воде децу на тренинге више десетина километара. Уз мала и нередовна буџетска издвајања, управо су чланарине и спонзорска помоћ једини извор средстава за функционисање клуба. "Политика свих тренера у клубу је да је у овом узрасту резултат у другом плану, а да је главни циљ окупљање деце, њихово дружење, учење универзалним спортским вредностима и фудбалској вештини. Резултати ће доћи касније, а да смо на добром путу најбољи је доказ када наша деца оду у веће и боље клубове. Само ове године неколико младих играча, пионира и кадета, прешло је у кулски Хајдук", рекао је Ђуровић. Уз њега, у клубу са децом раде и Ненад Кртолица, Ристо Павић, Петар Ковач и Слободан Миловић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"