Бројне медаље за пливаче из врбаских клубова

Пливачки клубови из Врбаса остварили су одличне резултате на међународном пливачком митингу "Бечејска звезда", који је током викенда одржан у овом војвођанском граду. Пливачком клубу "Врбас" припала је 31 медаља, а Пливачком клубу "Бјелица" девет, и то у конкуренцији 300 пливача из 21 клуба. За пливаче оба клуба завршена је јесења полусезона, а следе зимске припреме за бројна пролећна такмичења.

 

"Најуспешнији такмичари били су Сара Пављук са освојене три златне медаље и пехаром за најбољу такмичарку, затим Дивна Божичић са златном и сребрном медаљом и пехаром за најуспешнију такмичарку, Миру Рашковићу је припало сребро, Јовану Краиновићу бронза, а Огњену Миздраку злато и сребро. Овим такмичењем успешно се завршава ова календарска година и сада следи припремни период. Први део ће се спровести у Врбасу, а други у Бечеју, у трајању од 11 дана. Ова година је била историјска за клуб, освојено је више од 150 медаља, створили смо два државна првака, од којих је Миро Рашковић двоструки, Лука Вучковић је дошао надомак обарања државног рекорда, Милена Мандић је ушла у селекцију Војводине и освојила сребрну медаљу на престижном митингу у Словенији", саопштено је из Пливачког клуба "Бјелица".

"Такмичари ПК 'Врбас' освојили су на митингу у Бечеју 31 медаљу - 16 златних, 10 сребрних и 5 бронзаних, од тога осам златних у мушкој и женској штафети. Ксенија Фемић и Душан Драгојевић освојили су пехаре за најуспешније пливаче у свим годисту. Медаље су освојили: Ксенија Фемић, Тамара Поповић, Милица Перуновић, Јована Поповић, Данијела Грмуша, Јована Ивић, Вишња Поповић, Вук Догнар, Душан Драгојевић, Вукашин Радојичић, Мартин Радовић, Стефан Мајски, Милош Фемић, Срђан Јеротијевић, Стефан Марковић и Новак Ђурковић. Морамо истаћи да ПК 'Врбас' одавно није имао овако добру и велику групу младих пливача од којих очекујемо да постану велики шампиони. Ово је било последње такмичење у овој години и на најбољи могући начин крунисали смо веома напоран рад током сезоне. Већ 20. децембра путујемо на припреме на Тару и очекујемо још боље резултате на такмичењима која следе", рекао је тренер ПК "Врбас" Милош Ђаконов.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"