Сомборци победници турнира

Одбојкаши из Сомбора Милош Жумбера и Велимир Брачуљ победници су овогодишњег турнира у одбојци на песку „Врбас 2009“ који је претходног викенда одржан на теренима Центра за физичку културу „Драго Јововић“ и СД „Јасике 2003“. У конкуренцији више од 20 парова, у финалној утакмици Жумбера и Брачуљ савладали су резултатом 2 : 1 Новосађане Ненада Симеуновића и Марка Галешева и за освојено прво место њима је припала награда од 30.000 динара, док су поражени добили 20.000 динара. Треће место и награду од 10.000 динара освојио је београдско-новосадски пар Дамир Алић и Никола Галетин. Најбољим паровима награде је доделио Слободан Бошкан, прослављени одбојкашки репрезентативац, који је био промотер турнира у Врбасу.
 
  Према речима Дамира Алића, учесника турнира који је проглашен и за најбољег одбрамбеног играча, организација је била на највишем нивоу. „Заиста смо сви презадовољни условима у Врбасу јер су организатори мислили на све, од терена који је добро припремљен, преко ангажовања професионалних судија, до дечака који су нам додавали лопте. Турнир по квалитету парова није нимало заостајао за ВИП мастерсима јер су у Врбас дошли наши најбољи играчи. Када се узме да је ово први пут да се овде организује овакав турнир, мора се признати да је био више него успешан“, рекао је Алић.
 
  Похвале о турниру изрекао је и Слободан Бошкан. „Одувек се знало да се у Врбасу игра добра одбојка, а сада се види да овде умеју и да добро организују турнир попут овог. Сви су свесни да је одбојка на песку постала озбиљан спорт и овакви турнири доприносе даљој популаризацији. Надам се да ће ово постати традиционалан турнир јер заиста постоје одлични услови за одигравање утакмица“, рекао је Бошкан.
  Директор ЦФК Љубомир Секулић позвао је све учеснике да и наредне године посете Врбас и учествују на турниру, јер већ сада постоји план да турнир у бич волеју постане традиционалан и сваке године буде све квалитетнији. Душан Коматина, члан организационог одбора, захвалио свим паровима на учешћу и истакао да су на турниру учествовали најјачи бич волеј парови у Србији. Организацију турнира у одбојци на песку помогли су општина Врбас, ЦФК „Драго Јововић“, и многи спонзори.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"