ЖКК Врбас Медела циља прво место

ŽKK Vrbas MedelaЖенски кошаркашки клуб Врбас Медела хит је почетка првенства у Српској лиги. Након пет кола младе Врбашанке, предвођене тренером Дејаном Мудрешом, налазе се на првом месту са максималним бројем победа. Екипа је све тријумге остварила на веома убедљив начин, чак и са по 40 кошева разлике, и тако истакла кандидатуру за прво место и виши ранг такмичења.
  „Вратили смо све већину играчица у матични клуб и направили веома перспективну екипу. Тим је спој искуства и младости тако да очекујемо да остваримо зацртани циљ, а то је улазак у I Б лигу. Подједнако важно је и да имамо финансијску подршку општине Врбас и генералног спонзора Меделе, јер такмичење изискива знатна новчана средства и била би права штета да недостатк новца омете ову екипу да покаже све што може“, каже Мудреша.
  Према Мудрешиним речима, тим чине перспективне играчице за које су интересовање показале многе екипе. „Плејмејкер Марија Ћетковић, рођена 1994. године, могла је да бира клуб али је желела да остане у Врбасу. Ту је и Ивана Јововић, репрезентативка Црне Горе, и уз друге играчице које се све више намећу, имамо респектабилан тим. Уз неколико искуснијих, играчице су већином рођене у периоду од 1989. до 1994. године, што нам отвара лепу будућност“, каже Мудреша.
  Најперспективнија играчица ЖКК Врбас Медела и кадетска репрезентативка Србије Марија Ћетковић има само 15 година и већ је скренула пажњу кошаркашких стручњака у целој Србији. Очекује је веома напорна сезона јер ће поред сениорског састава клуба, наступати и за кадеткиње и за репрезентацију.
  „Желим прва места и титуле у свим такмичењима. Имам подршку саиграчица које су ме прихватиле као да сам у клубу годинама, имам подршку тренера и породице, тако да сам усресређена на игру и успех тима. Сезона ће бити напорна, али сам спремна да дам пун допринос свим тимовима у којим ћу наступати“, каже Марија, иначе и одлична ученица.
  Велике обавезе чекају и Ивану Јововић, репрезентативку Црне Горе. „Добро смо се појачале и сигурно кренуле у оставрење зацртаног циља, а то је улазак у виши ранг такмичења. Играчице са већом минутажом у игри осећају и благи притисак због свега, али се не плашимо већ само размишљамо о следећем противнику и покушавамо да концертисано уђемо у сваки наредни меч“, каже Ивана Јововић.
  Екипу ЖКК Врбас Медела на терену предводи капитен Ђурђа Миловић. За њу би, како каже, све осим првог места на крају првенства био неуспех. „Свесне смо снаге тима и наш циљ је пролазак у И Б лигу. Имамо све услове за рад и напредовање, искусније играчице пружају сталну подршку и охрабрују млађе, и тај спој, уз добру атмосферу у екипи, мора дати добар резултат“, уверена је Ђурђа Миловић.
  Врбашанкама ће у борби за прво место највећи ривали бити екипе Баната из Кикинде, Пролетера из Новог Сада и Сивца. Уз Марију Ћетковић, Ивану Јововић и Ђурђу Миловић, допринос успеху клуба очекује се од Бојане Стојковић, Слађане Лукић, Тање Поп Новаков, Наташе Мијатовић, Драгане Банићевић, Милијане Лекић, Бојане Чолаковић, Исидоре Милисав, Иве Шимун, Милице Радоњић и Вање Перушиновић. Помоћник Дејана Мудреше је Вељко Перовић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"