Награда за Милићевића

Песник за децу, сатиричар и афористичар Веселин Милићевић добитник је вредне бугарске књижевне награде „Алеко“ која се додељује за најбољу сатиричну причу. Милићевић је награђен за причу "Мој тата гастарбајтер".
  „Конкурс на ком сам награђен је специфичан јер се радови не шаљу жирију и комисијама, већ конкуренте за награду препоручују читаоци и сви заинтересовани. Моју причу прочитала је једна особа која је завршила српски језик на Филолошком факултету, затим је превела на бугарски језик и објавила у бугарском сатиричном листу Стршљен. На тај начин прича се нашла у конкуренцији за награду и проглашена је за најбољу између 88 прича од 57 аутора из 21 земље“, рекао је Милићевић.
  Књижевник из Врбаса примио је награду у граду Свиштову 13. јануара и овим поводом боравио је пет дана у Бугарској. „Почаствован сам пажњом и предустрељивошћу домаћина. У оквиру вишедневних посета разним културним и историјиским местима у овом граду, посетио сам и родну кућу Алека Костантинова, највећег бугарског сатиричара по ком награда носи име. За награду ми је уручена плакета уз новчани део, а лист Стршљен ми је доделио диплому. Ово је моја прва међународна награда и верујем да ће ми пружити подстрeк да још више радим и не запоставим сатиру“, рекао је Милићевић. 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"