Владушићу „Златни сунцокрет“

Писац из Суботице Слободан Владушић добитник је овогодишње награде "Златни сунцокрет", коју додељује Фабрика уља "Витал". Уз ово признање, Владушић је за роман под називом "Forward" добио и 5.000 евра, као и бесплатно штампање награђене књиге у тиражу од 1.000 примерака.
  "Определили смо се за Владушићев роман зато што у њему видимо плодоносну етику приповедања, снажну приповедачку културу и уметнички одговорно посматрање нашег актуелног света", рекао је на конференцији за новинаре Јован Зивлак, председник жирија "Виталове" награде.
  "Златни сунцокрет" Слободану Владушићу биће уручен на свечаности која ће крајем фебруара бити организована у Београду. Овогодишњи лауреат, четрнаести је по реду добитник "Златног сунцокрета", угледне књижевне награде коју традиционално додељује Фабрика уља "Витал", чији је већински власник компанија "Инвеј". Награда се додељује за најбољу књигу на српском говорном подручју, у жанровима романа, приповетке, поезије, књижевне критике, есеја и књижевне публицистике. Роман "Форwард" објавила је Издавачка кућа "Стубови културе".

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"