Фестивал поезије младих

Festival poezije mladih VrbasОрганизатори Фестивала поезије младих у Врбасу, културне манифестације са традицијом од преко 40 година, најавили су на конференцији за медије да ће покушати да једном од најстаријих песничких фестивала код нас врате сјај и углед који је имао у старој Југославији.
  Према речима Мирослава Ковача, уметничког директора Фестивала поезије младих, овогодишња манифестација ће на различите начине бити промовисана у бившим републикама некадашње Југославије, јер Савет ФПМ жели да анимира и младе песнике из суседних држава.
  „Захваљујући делегацији општине Врбас која је била у посети Црној Гори, и традиционално добрим односима Врбаса са великим бројем црногорских градова, Фестивал поезије младих је тамо добио добру медијску пажњу. Позиве, најаве и услове конкурса смо послали на велики број адреса у све државе које су некада чиниле Југославију и има изгледа да ћемо већ ове године поново у Врбасу имати учеснике из Словеније, Македоније, а можда чак и из Хрватске“, рекао је Ковач.
  Према речима Горана Лабудовића, председника Савета фестивала, манифастацији је враћен некадашњи знак, а од наредне године ће бити враћено и старо име фестивала, па ће опет носити назив Југословенски фестивал поезије младих. „Фестивал је тридесетак година носио то име и префикс југословенски практично никада званично није ни обрисан из званичног имена фестивала, тако да смо одлучили већ од следеће године да поново понесе то име“, рекао је Лабудовић и подсетио да ће Фестивал поезије младих ове године трајати од 27. до 29. маја.
  Иначе, право учешћа имају песници до 27 година старости са циклусом од 10 необјављиваних песама, на српском језику, или језицима националне мањине са преоводом на српски. Песме умножене у четири примерка и потписане шифром треба доставити на адресу Народне библиотеке „Данило Киш“, а жири у саставу др Зоран Ђерић,  Ђорђо Сладоје и Небојша Деветак ће донети одлуку о 10 финалиста који ће учествовати на завршној манифастацији.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"