Одржана Ноћ музеја

У Врбасу је, као и у других 48 градова у Србији, одржана традиционална манифестација „Ноћ музеја“. Културне програме широм државе видело је око 450.000 посетилаца а свој удео у овом броју дало је и више од 1.000 Врбашана. Иако је лоше време одложило поједине програме, као што је пројекција документарних филмова Живка Николића, посетиоци су у Музејској збирци и Реформаторској цркви имали могућност да присуствују многим занимљивим програмима.
  У Музејској збирци била је постављена изложба слика и скулптура из XVIII, XIX и XX века, из приватне колекције Ђуре Поповића, затим изложба мозаика Ренате Трифковић, изложба под називом „Светлост“ на којој су поред слика приказани фењери, лампе и свећњаци, и изложба фотографија „Музеј као инспирација“. Уз ове програме, присутни су имали могућност да виде ревију оригиналних народних ношњи, наступ Михаила Онешчука, доајена народне музике и КУД „Логовац“ из Деспотова.
  У Народној библиотеци „Данило Киш“ била је постављена изложба књига и библиотечког материјала о Врбасу. Програм су отворили руководитељка  Музејске збирке Драгица Вукотић, академски вајар Војимир Дедеић, академски сликар Ратко Шоћ и  председник општине др Жељко Видовић.
  На конкурсу „Музеј као инспирација“ учествовало је 30 аутора са 169 фотографија, а прва награда припала је Миленку Савовићу из Чачка. Друга награда додељена је Николи Банићевићу из Врбаса а трећа Милану Веселиновићу из Ваљева.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"