Уметничка колонија „Њаради“

У оквиру пројекта Ликовна дешавања 2010, од уторка, 09. новембра, до понедељка 15 новембра, у Малом Иђошу се по 13. пут одржава Уметничка колонија „Њаради“ из Врбаса. За овај сазив своје присуство потврдили су Јанош Месарош, Здравко Мандић, Сњежана Влатковић, Данило Вуксановић, Војимир Дедеић, Нађа Јовановић, Лазар Марковић, Данијел Бабић, Валентина Броштеан, Дејана Маришан, Мирослава Марковић Карајанковић и Владимир Дорогхази.
  Уметничка колонија "Њаради" је основана 1997. године у Врбасу, као прва институција културе те врсте. До сада је, поред организовање уметничких пројеката, јавних трибина и изложби, организовала и 12 сазива колоније. Десет сазива колоније је одржано у Руском Крстуру, а по један сазив у дворцу Богдана Дунђерског - Фантаст, надомак Бечеја, и у Гостинској кући Катаи, у Малом Иђошу.
  Своје учешће у раду колоније је узело преко сто имена из области сликарства, графике, вајарства, уметничке фотографије, историје уметности и ликовне критике. Поред уметника из Србије учествовали су и уметници из седам земаља света, а настали радови су представљени путем изложби у већим културним центрима Војводине и Београда. Од 2002. године у оквиру изложбе "Палета младих", Фестивала поезије младих у Врбасу, Уметничка колонија "Њаради" је установила и и своју награду коју је до сада добило десет младих ликовних уметника. За 2010. годину XIII сазив уметничке колоније "Њаради" уврштен је у календар културних манифестација у Војводини који је сачинио Завод за културу Војводине. Покрајински секретаријат за културу је овај културни догађај сврстао као пројекат у област савременог уметничког стваралаштва од покрајинског значаја.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"