Јесењи ликовни салон

Удружење ликовних уметника Врбаса, које ове године обелажева два важна јубилеја, четири деценије постојања и исто толико од како се организује манифестација „Јесењи ликовни салон“, одлучило је да овим поводом граду поклони свих 45 радова који су изложењни на овогодишњем салону. Изложене слике и скулптуре, тридесетак познатих сликара и вајара, одмах након отварања „Јесењег ликовног салона 2010. Врбас“, постала су предмет аукције, а уметници су одлучили да се новац од продатих радова уплати у Фонд за изградњу Храма Христовог спаса у Врбасу.
  Лицитацију изложених дела водио је Никола Кусовац, историчар уметности и ликовни критичар из Београда, а почетна цена износила је 5.000 динара. „За похвалу је то што су уметници овако широке руке своја дела дали за овогодишњи јубиларни Салон, а наменили за изградњу Храма, што ће бити модерна и моћна грађевина у самом центру града. То ће бити наше место окупљања и наше саборноти, а ако нисмо саборни нисмо никакви, онда смо растурени и антихристу препуштени“, рекао је Кусовац пред почетак лицитације.
  Међутим, интересовање није било велико и откупљено је свега десетак слика по почетној цени. Продаја преосталих радова наставља се до петка, 24. децембра, у Галерији Културног центра, али слике и скулптуре ће бити продаване по двоструко вишој цени, односно по 10.000 динара.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"