Зaвршен конкурс за ФПМ

На конкурс Фестивала поезије младих, који ће се током маја одржати у Врбасу,  стигло је више од 200 рукописа младих песника из свих крајева бивше Југославије. Интересовање за учешће на традиционалној манифестацији ове године знатно је порасло па је на адресу ФПМ стигли дупло више рукописа него претходне године. Таленат младих песника ове године оцењиваће жири у саставу Перо Зубац, Душан Стојковић и Бранислав Зубовић.

Као и претходних година, главни догађај Фестивала поезије младих биће Свечана академија, када ће бити проглашен лауреат и када ће се својим песмама представити сви они који уђу у ужи избор. Традиционално, манифестацију ће пратити низ других програма: изложба Палета младих, промоција збирке песама прошлогодишњег победника Срђана Орсића из Даља у Хрватској, редовни програми „Портрет песника“ и „Песници у врбаским школама“. За најмлађе љубитеље поезије организован је долазак Моше Одаловића и Тода Николетића.

Фестивал поезије младих одржаће се од 24. до 28. маја, а његово организовање финансијски је подржао и Покрајински секретаријат за културу са 150.000 динара.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"