Ускршња радионица

У просторијама Музејске збирке Културног центра, традиционално пред Ускрс, организују се радионице посвећене украшавању јаја на којима учествују ученици основних школа. Ове године њима помажу жене из секције „Златни клас“ при Културно – уметничком друштву „Карољ Сирмаи“. Према речима Павла Орбовића, историчара у Музејској збирци, ове године биће изабрана најлепша јаја а деца која су их осликала добиће награде.

„Јаја ће делом остати као студијска збирка у Музеју, док ће нека јаја деца моћи да понесу кући. Постоји могућност да организујемо и продајну изложбу, а зарађени новац би ишао у хуманитарне сврхе“, рекао је Орбовић.

Марија Пароци, чланица секције за ручни рад при КУД „Карољ Сирмаи“, је истакла да су деца веома заинтересована да учествују на радионици. „Све што њихова машта може да измисли то се сада налази на радовима. Малишани нису показали своју креативност само на јајима, већ и на камену, хартији и другим материјалима од којих су направили јединствене украсе са мотивима овог хришћанског празника. Више од 300 ученика је до сада учествовало у радионици“, истакла је Марија Пароци.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"