Успех младих балерина

Mlade balerine VrbasЧланице Балетског студија Културног центра Врбаса оствариле су запажене резултате на отвореном првенству Србије, које је одржано у Новом Саду. Прво место освојиле су девојчице узраста од десет година, док су две млађе групе заузеле друго и треће место. Једна од кореографија заузела је десету позицију, што је такође изузетан успех, јер је резултат остварен у конкуренцији од више од 40 кореографија. И најмлађе балерине су учествовале на овом престижном такмичењу, а поделиле су прво место са још два студија.

„Веома смо задовољни учешћем и оствареним резултатима, јер је ово био наш први такмичарски натуп. Такмичили смо се са великим балетским студијама из Београда, Новог Сада и других већих градова“, рекла је балерина Елизабета Матић, која већ седам година води Балетски студио КЦ. Младе балерине ускоро очекује још значајних наступа, и то на „Беби егзиту“, Змајевим дечијим играма, Фестивалу игре у Новом Саду, Фестивалу поезије младих у Врбасу, а за крај године планира се концерт у Врбасу.

„Балетски студио у Врбасу броји више од 80 чланова. Вежбамо петком и суботом, а чланарина је симболична, само 250 динара. Културни центар Врбаса нам помаже свесрдно, али највећи проблем нам представљају лоши услови за рад, јер немамо одговарајући простор“, истакла је Елизабета Матић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"