Богат програм за Ноћ музеја

Noć muzeja Vrbas 2011.У Врбасу се 14. маја, заједно са још 59 градова у Србији, одржава сада већ традиционална манифестација Ноћ музеја. Те вечери, од 18.00 до 02.00 часа, Музејска збирка Културног центра реализоваће 23 програма на 15 локација.
„У реформаторској цркви имаћемо перформанс. Наступиће оперска певачица, коју ће својом игром пратити балерине, а затим ће посетиоци бити у прилици да се 'упознају' са десетак личности, некадашњих становника Врбаса, које ће представити дечаци обучени у одговарајуће костиме. За завршетак програма у овој цркви предвиђено је извођење неколико староградских песама“, најавила је Драгица Вукотић, руководитељка Музејске збирке.

У сарадњи са ЈП „Дирекција за изградњу“, Музејска збирка поставиће испред 14 зграда од историјског значаја, табле са подацима о тој грађевини и старим фотографијама. У ликовној галерији културног центра биће представљени радови појединих југословенских сликара 20. века. Поред тога, у Народној библиотеци „Данило Киш“ Врбашани ће бити у прилици да прелистају странице старих бројева локалног листа „Глас“.

„У Основној школи 'Петар Петровић Његош' биће изложена документа о школству до 1951-52. године, а у бископу 'Југославија' приказиваће се етно-филмови. У Музејској збирци поставља се изложба посвећена војводи Петру Бојовићу, затим изложба Народне библиотеке из Београда под називом 'Скривено благо Србије', као и изложба 'Музеј као инспирација“, рекла је Драгица Вукотић.

Планиран је и обилазак базе Центар у Старом Врбасу, затим посета салашу поред Змајева, где ће посетиоци, уз логорску ватру, моћи да чују стихове епских песама. На истом месту ће бити организована изложба радова савремених сликара, насталим на уметничким колонијама у Змајеву. У Савином Селу изложбену поставку представљаће бродови, направљени од разних материјала.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"