Све спремно за „Ноћ музеја“

Радници у култури општине Врбас припремили су за овогодишњу манифестацију „Ноћ музеја“ 23 програма који ће се одржати 15 локација широм општине. На програму су изложбе, прикази, перформанси, видео пројекције и други садржаји, припремљени на начин да привуку пажњу што ширег круга посетилаца. Програми почињу у 18.00 часова и трају до 02.00 часа после поноћи.

Током ових осам часова, а неке програме и наредних дана, љубитељи уметности имаћа могућност да виде изложбу под именом „Повратак у Марези“, која ће бити постављена у центру града, затим изложбу „Савремено српско сликарство“, која ће бити постављена у галарији Културног центра Врбаса, изложбу „Послератно школство“, која ће бити постављена у Основној школи „Петар Петровић Његош“, као и изложбу старих бројева локалног листа „Глас“, која се организује у Народној библиотеци „Данило Киш“.

У Музејској збирци биће постављене три изложбе: „Војвода Петар Бојовић“, „Скривено благо Србије“ и „Музеј као инспирација“. На истом месту моћи биће представљен и ткачки занат. На другим местима организоваће се подједнако интересантни програми. У Старом Врбасу, у улици Миливоја Чобанског 126, у два наврата од 18.00 и од 20.00 часова, биће изведени програми под називом „У старој кући“, док ће у Реформаторској цркви, у 21.00 и у 23.00 часа, бити изведени уметнички програми „Повратак у Марези“. Испред биоскопа „Југославија“ од 22.00 часа емитоваће се етно филмови, док испред Музејске збирке, тачно у поноћ, почиње „Поноћни бал“.

„Ноћ музеја“ неће оставити будне ни становнике свих пет места у општини Врбас. У Дому културе и библиотеци у Бачком Дорбом Пољу биће постављене две изложбе; „Родослови“, са пописом свих пивских породица 1879. године, и „Бродови интарзија дрво“. У Змајеву, на Ракићевом салашу, од 18.00 до 22.00 часа, биће организована изложба и рецитоваће се епски стихови, док ће у Дому културе у Равном Селу, од 19.30 часова, посетиоци моћи да виде изложбу „Фасаде и капије“ и богат културно-уметнички програм. У Савином Селу, у улици Иве Лоле Рибара 76, биће постављена изложба под називом „Брод као инспирација“, док ће у Куцури, у Етно клубу, посетиоци моћи да виде старе фотографије младенаца, и присуствују сценском приказу спремања младе и презентацији старих јела.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"