Одржана „Ноћ музеја“

Noc muzeja VrbasОсма по реду “Ноћ музеја” и богат програм који је том приликом организован у 65 места у Србији,  привукли су у институције културе пола милиона посетилаца, од чега их је 280.000 било у Београду, саопстили су огранизатори. Манифестација која се истовремено одржавала у 40 земља, донела је добро располозење не само у музеје и галерије већ и на градске тргове и улице у 65 места у Србији, на 315 локација са укупно 429 дешавања. Више хиљада љубитеља уметности у општини Врбас уживало је у програмима које је, у сарадњи са другим партнерима, организовала Музејска збирка Културног центра. У општини Врбас изведено је 23 програма на 15 локација.

„Веома смо задовољни како је протекла овогодишња ’Ноћ музеја’. У односу на прошлогодишњу манифестацију успели смо да повећамо број програма и програме проширимо на сва места у општини Врбас. За похвалу је што су се у манифестацију укључиле и друге установе, као што је Основна школа ’Петар Петровић Његош’, и настављена сарадња са прошлогодишњим партнерима, као што су Народна библиотека ’Данило Киш’ и Реформаторска црква. Ово је трећи пут да званично организујемо ’Ноћ музеја’, две године раније незванично смо организовали исту манифестацију, и овогодишњи програм је круна петогодишњег рада“, рекао је Павле Орбовић, историчар у Музејској збирци и један од организатора манифестације.

Орбовић је као посебно интересантне издвојио изложбу националног значаја „Петар Бојовић“, затим програм у Реформаторској цркви „Историјске минијатуре“, у којем су представљене знамените личности Врбаса, и пројекције етно филмова.
„Посебно истичем сарадњу са Јавним предузећем ’Дирекција за изградњу’ чији су стручњаци помогли у припремању изложбе „Повратак у Марези“. Они су израдили и дуж улица поставили мале билборде са сликама појединих објеката и кратким текстовима о њима, како би посетиоци манифестације имали могућност да се упознају са старим изгледом града“, рекао је Орбовић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"