Одржан 23. Невенов фестивал

У Савином Селу одржан је 23. Невенов фестивал деце песника. На конкурс фестивала пријавило се више стотина младих литерата из наше земље и земаља из окружења, који су, као и увек до сада, жирију фестивала поставили тежак задатак да изабере најбоље и окупи их у Савином Селу.

„Снагу да истрајемо у организовању оваквог фестивала дају нам сама деце и њихове песме и приче. Наш задатак је да их окупимо, подржимо како би наставили да пишу. Квалитет пристиглих радова био је веома добар и међу нашим такмичарима расте велики број будућих добрих писаца и песника“, рекао је Ново Ћулафић, председник Организационог одбора Невеновог фестивала.

Прва награда за поезију, међу 15 финалиста, припала Анастасији Коцић, ученици ОШ „Стефан Немања“ из Ниша, други је био Никола Радивојевић из ОШ „Драгутин Тадијановић“ из Вуковара, док је трећа награда припала Јовани Брдар из ОШ „Петар Петровић Његош“ из Врбаса. Прву награду за прозно стваралаштво „Никола Путић“ освојила је Анђела Игић,ученица ОШ „Цар Константин“ из Ниша. Покровитељ фестивал била је општина Врбас.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"