Изабрани финалисти ФПМ

Жири Фестивала поезије младих изабрао је финалисте овогодишње манифестације, 43. по реду. Жири је саопштио да је на адресу ФПМ приспело 204 рукописа, од којих је 198 испуњавало услове конкурса. Приспеле радове разматрали су Перо Зубац, председник жирија, и Душан Стојковић и Бранислав Зубовић, чланови, и након прве селекције они су у ужи избор одабрали 68 рукописа.

На седници одржаној 05. маја у Врбасу, жири донео одлуку да десет финалиста 43. Фестивала поезије младих буду: Драгослава Барзут из Новог Сада, Гала Бончић из Ниша, Милица Миленковић из Сврљига, Ана Митрашиновић из Младеновца, Дамир Недић из Поскурице крај Крагујевца, Снежана Николић из Брдарице крај Шапца, Астреа Пејовић из Београда, Милош Соколовић из Пирота, Дарко Шепаровић из Вела Луке из Хрватска, и Катарина Фиаменго из Новог Београда.

Одлуку о лауреату 43. Фестивала поезије младих, добитнику друге и треће награде, жири ће донети у суботу 28. маја, непосредно пред завршно вече менифестације. Прва награда је штампање књиге, док су друга и трећа награда новчане.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"