Награде за најбоље учеснике конкурса

У Народној библиотеци “Данило Киш“ додељене су награде ученицима основних школа који су учествовали на пролећном ликовном и литерарном конкурсу на тему „Све пролази, мостови остају“. Директорка НБ Магда Увалин истакла је да је тема овогодишњег конкурса била посвећена нашем нобеловцу Иву Андрићу и његовом богатом уметничком делу, поводом обележавања пола века од како је овом великом писцу уручена Нобелова награда.
„Наша жеља била је да на овај начин оживимо његову вечиту тему, а то су мостови. Учествовале су све основне школе са укупно 111 радова“, рекла је Увалин.

Одлуком академског сликара Светислава Шљукића, који је оцењивао ликовне радове, најбољи у млађем узрасту су ученици ОШ „Петар Петровић Његош“ Анастасија Павловић, Нађа Шоћ, Раде Јоцовић и Бојана Перовић, док су у старијим узрастом награде припале ученицама ОШ „Братство-јединство“ Марини Чолаковић и Николији Николић, као и ученицама Јовани Јововић и Татјани Тривунић, које су за овај конкурс нацртале заједнички рад.

Библиотекар Милорад Мартиновић је одабрао шест најбољих литерарних радова. У млађем узрасту награду је освојила Тијана Бајин, ученица ОШ „Бранко Радичевић“ из Равног Села, као и ученице ОШ „Јован Јовановић Змај“ из Змајева Гордана Блажић и Јелена Штефек. Најбољи међу старијим учесницима конкурса били су: Страхиња Кукаљ, ученик ОШ „Бранко Радичевић“ из Савиног Села, Нађа Вујовић, ученица ОШ „Братство- јединство“, и Јована Брдар, ученица ОШ „Петар Петровић Његош“.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"