Почео Фестивал поезије младих

Свечаном академијом у Гимназији „Жарко Зрењанин“, на месту где је 1968. године први пут одржан Југословенски фестивал поезије младих, у Врбасу је почела 43. традиционална манифестација најбољих младих песника из земље и региона.
„Добродошли на Фестивал поезије младих кога његови учесници називају 'улазницом у свет песника', и који већ дуго даје основни тон духовном животу Врбаса и гради његов културни идентитет“, речи су којим је окупљеним пожелео добродошлицу Вукашин Вујичић, помоћник председника општине Врбас.

Присутне је поздравио и председник Савета ФПМ Горан Лабудовић, који је пре двадесет година био један од финалиста ове манифестације.
„Не постоји град на свету који се толико сродио са једном манифестацијом колико Врбас са поезијом и Фестивалом. Када нас питају шта смо урадили за ове 43. године колико траје Фестивал, ми са поносом истичемо да су овде стасала многа позната песничка имена“, истакао је Лабудовић.

У програму академије учествовали су и песници Матија Бећковић и Гојко Ђого. Бећковић је у Гимназији премијерно говорио стихове нове песме „Господе помилуј“, док је Ђого, уз стихове, истакао да се „Врбас сматра другим завичајом многих младих песника, па тако, додао је он, и његовим“. Запажен наступ забележила је и уметница Мадам Пиано.

За данас у 19.00 часова, у Народној библиотеци „Данило Киш“, у оквиру редовног програма Излет у прозу, заказано је представљање романа Владимира Пиштала „Тесла, портрет међу маскама“, док ће у 20.00 часова, у Ликовној галерији Културног центра бити отворена изложба „Палета младих 2011“, уз богат музички програм.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"