Милица Миленковић победница ФПМ

Pobednik Festivala poezije mladih Vrbas 2011.Жири Фестивала поезије младих прогласио је Милицу Миленковић из Сврљига, студенткињу Филозофског факултета у Нишу, Одсек за српски језик и књижевност, за победницу 43. традиционалне манифестације посвећене младим песницима. Како је саопштио Перо Зубац, председник жирија, Милица је награђена “за циклус песама које плене чистотом лирског исказа, песничким језиком који говори о изузетној зрелости аутора, али и ради поетске обраде тема које су годинама покушавале да побегну из поезије”.

Друга награда припала је Дарку Шепаровићу из Веле Луке, Хрватска, а трећа Дамиру Недићу из Крагујевца. Дарко је награђен са 10.000 динара “за циклус песама у којима је забележено дисање свакодневља, које песник претаче у песму на рафиниран начин језиком и метафориком које плене”, док је Дамиру припало 8.000 динара “за циклус песама у којима је проговорио урбани живот, а који нуди читаоцу јасан став песника о времену у којем пише”. Гала Бончић из Ниша, као најмлађа учесница, добила је награду “Станко Симићевић”.

“Била сам изненађена и самим позивом да додјем у Врбас као један од финалиста, и боравак у овом граду за мене је награда сама по себи. Када су ме прогласили лауреатом још више сам се изненадила. Иначе, као што је жири истакао, моје песме су везане за традицију и традиционалне мотиве”, рекла је Милица Миленковић, којој је Фестивал поезије младих први фестивал на којем учествује.
Горан Лабудовић, председник Савета ФПМ, истакао је да је фестивал испунио сва очекивања, организатора, грађана, гостију и самих финалиста. “У пет фестивалских дана имали смо више од 1.000 посетилаца програма, што нас охрабрује да идуче  године припремимо још бољи, да све буде још садржајније и примамљивије. Они који су били са нама претходних дана говорили су нам да је овај фестивал подсетио на нека давна времена, ’70-те, ’80-те, и да им је недостајао један овакав фестивал који ће их подсетити на наше великане, на поезију, лирику, на све оно што чини бит фестивала”, рекао је Лабудовић.
У музичком делу програма учествовала су браћа Теофиловић – Ратко и Радиша.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"