Одржана Фијакеријада у Равном Селу

Победник традиционалне X Фијакеријаде, која је одржана протеклог викенда у Равном Селу је Милан Гаковић из Куцуре. Он је титулу најбољег понео у категорији двопрега и четворопрега такмичећи се у II колу Првенства Војводине, а био је најуспешнији и у вожњи четворопрега у Купу Равног Села. Титулу првака у вожњи двопрега за Куп Равног Села понео је Радован Станић из Добановаца.

Доминацију Гаковића на овогодишњој Фијакеријади потврдио је и Миланов шеснаестогодишњи брат Боривоје који је био најбољи у вожњи једнопрега за узраст до 18 година. Судије X јубиларне Фијакеријаде су осим брзине у савладавању препрека, а свака запрега је требала да прође 20 капија у 120 секунди, оцењивале и изглед фијакера и изглед возача. Пре самог такмичења све запреге учествовале су у свечаном дефилеу улицама Равног Села.

Дан пре главне манифестације, у културно – уметничком програму Фијакеријаде учествовало је десетак тамбурашких оркестара и неколико фолклорних група. Такође, надметали су се и кувари у припремању гулаша. У конкуренцији 36 екипа односно 360 учесника, за најукуснији гулаш проглашен је специјалитет Томице Пиперовића из Равног Села. Друго место припало је Равноселцу Лазару Малинићу, а треће Веселину Радовићу из Савиног Села. Организатори X Фијакеријаде, традиционалне манифестације посвећене коњичком спорту, били су Културно – уметничко друштво „Шове“ и Тамбурашко друштво „Бегеш“, оба из Равног Села.

„Задовољни смо што су Равноселци организатори свега, за разлику од претходних година када је то радила локална самоуправа или месна заједница. На крају су људи из Равног Села сами преузели ствар у своје руке и организовали највећу Фијакеријаду до сада, а на нама је да и даље помажемо манифестацију“, рекао је председник општине Врбас др Жељко Видовић, и истакао задовољство што је ова манифестација уписана у туристичку карту наше земље.

Председник Савета МЗ Равно Село Ђурица Бешлин нагласио је да је овогодишња Фијакеријада окупила најбоља грла и најбоље ергеле из целе Војводине. „Ово је једна непрофитабилна манифестација, али уз помоћ спонзора и свих људи добре воље, успели смо да организујемо Фијакеријаду на веома добар начин“, рекао је Бешлин.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"