Вече руског фолклора

У сали бископа „Југославија“ у суботу је одржан концерт дечијег инструменталног ансамбла „Радоњица“ и плесне групе „Улипка“ из Иванова у Руској Федерацији. Вече руске музике, фолклора и плеса организовали су Удружење српско – руског пријатељства „Род“ и општина Врбас.

У првом делу концерта 20 чланова дечијег инструменталног ансамбла „Радоњица“, под диригентском палицом уметничког руководиоца ансамбла Олге Скрјабине, представили су врбаској публици руске народне песме. Ансамбл „Радоњица“ је основан 1992. године и броји 40 чланова узраста од 6 до 20 година. Осим руске народне музике, у репертоару овог ансамбла су и дела Чајковског, Глинке и многих других композитора.
За још бољу атмосферу побринула се плесна група „Улипка“,  наступом три плесна пара. „Улипка“ је основана 1976. године и броји чак 400 чланова узраста од 5 до 30 година. У свом репертоару имају више од 150 различитих плесова. Изводе руске плесове, савремене плесове, затим игре народа бившег СССР – а, класичне и сценске плесове, као и кубанске, козачке и циганске плесове. Уметнички кореограф „Улипке“ је Валентина Бакова. „Радоњица“ и „Улипка“ су наступали у свим деловима Руске Федерације, али у многим другим земљама. Оба ансамбла су носиоци многобројних награда и признања са разних фестивала. У Врбасу су гостовали у оквиру турнеје коју ових дана имају по Србији.
Пре концерта госте из Русије примили су Мирко Копривица и Вукашин Вујичић, помоћници председника општине Врбас. Након пријема они су обишли Музејску збирку Културног центра и Центар за физичку културу „Драго Јововић“.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"