Представљена књига Бранислава Зубовића

Народна библиотека „Данило Киш“ организовала је промоцију треће књиге поезије Бранислава Зубовића „Опште прилике“, која је у издању врбаске библиотеке објављена у јуну ове године. Зубовићеве нове песме до сада су представљене новосадској и београдској публици.

„Књига је компонована у три циклуса. Сваки циклус је целина за себе, али се и надовезују један на други. Окупљају теме од стварања света па до оних појединачних, које тиште свакога од нас, односно од општих ка индивидуалним. Мислим да ће публика бити та која ће дати најбољу оцену ове поезије, уз критичаре који су за то и задужени“, кратко је представио своју нову збирку песник Зубовић. Књижевник Иван Лаловић је истакао да је књига поезије „Опште прилике“ једна од најбољих књига у овогодишњој књижевној продукцији, као и да је овом књигом српска поезија и читалачка публика на добитку. Песник Срђан Орсић је нову Зубовићеву књигу оценио као „специфично искуство за читање, зато што је компонована као лирска трагедија“. „Књига поезије 'Опште прилике' је драма егзистенције савременог човека, сагледана очима аутора који поезију заиста живи, и која тек тек наговештава будућа Зубовићева песничка остварења“, рекао је Орсић.

Песник Горан Лабудовић Шарло посебно је указао на један стих из ове књиге који је, како је рекао, „Зубовићево сећање на избеглиштво, на тренутак када се он са својом породицом налази у чувеној тузланској колони“. „Та песма се завршава стихом - и тек из Врбаса вири стручак спаса. Ова књига обухвата цео тај период, од његових књижевних почетака закључно са овом годином. Мислим да је новом књигом Зубовић поентирао и развио се у великог песника у коме ће српска књижевност, у годинама које долазе, имати квалитетног и разбокореног саговорника“, нагласио је Лабудовић. Стихове из књиге „Опште прилике“, поред аутора, говорили су рецитатори Културног центра Гордана Миловић и Радован Сератлић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"