„Логовац“ свирао у Музејској збирци

У Музејској збирци Културног центра Врбаса одржана је промоција првог компакт диска тамбурашког оркестра „Логовац“ под називом „Страница нашег времена“. У овом оркестру свира дванаесторо деце из Силбаша, Пивница и Деспотова узраста до 15 година. Тамбурашким оркестром „Логовац“ од 2008. године руководи и диригује Боро Војновић. Иначе, компакт диск „Страница нашег времена“ снимљен је у Врбасу.

„Како цео наш рад не би пао у заборав, одлучили смо да све то озваничимо и ставимо на носач звука. Дошли смо до неких новчаних средстава обилазећи Деспотово за време Ускрса, а након тога договорили смо се са Робертом Телчером, гитаристом из Врбаса, да у његовом студију у Врбасу снимимо ЦД“, рекао је Војновић. На компакт диску налази се 12 композиција, колико и оркестар броји чланова. „Ради се о композицијама које су стваране на простору од југа Балкана, односно Грчке, Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине, па све до музике са француског поднебља. Мислим да има за сваког по нешто“, истако је Војновић.

Промоцију у Врбасу окупљеној публици најавила је Драгица Вукотић, руководитељка Музејске збирке. „Постоје три разлога због којих стваралаштво тамбурашког оркестра 'Логовац' промовишемо баш у просторијама Музејске збирке. Први разлог је то што се ради о младим људима које треба подржати, други разлог је што су они протекле три године у више наврата помогли и оплеменили музејске програме својом музиком, док је трећи разлог то што смо ми за време нашег музејског рада сазнали да имамо изузетно мало докумената и фотографија историјских извора који су везани за део културе који се тиче музике у Врбасу“, рекла је Вукотић.

Иначе, тамбурашки оркестар „Логовац“ је, до сада, забележио веома значајне резултате. Наиме, они су прошле године на фестивалу Савеза музичких друштава Војводине добили сребрну плакету, док су ове године, на јубиларној 50. покрајинској смотри оркестара и хорова у Новом Бечеју, освојиили прво место и златну плакету.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"