Четири наслова у ужем избору

Жири књижевне награде „Златни сунцокрет“ издвојио је данас четири наслова у ужи избор за награду коју шеснаести пут додељује Фабрика уља и биљних масти „Витал“. Жири у саставу Јован Зивлак, председник, Никола Страјнић и Владимир Гвозден у ужи избор сврстао је збирку прича Дејана Тиага Станковића „Одакле сам била, више нисам“, и три романа: Угљеше Шајтинца „Сасвим скромни дарови“, Крсте Поповског „Еј“ и Бранка Чанковића „20 сати“.

„Жири се определио за четири прозне књиге које на уметнички уобличен начин говоре о нашем времену, о политици живота и посредним и непосредним друштвеним силама које га обликују. Реч је о четири вредне приповедачке књиге које са уметничком доличношћу и сугестивношћу тумаче и имагинирају свет нашег времена и судбине појединаца“, наводи се у саопштењу које је потписао председник жирија Јован Зивлак.

Жири ће саопштење о добитнику награде предочити јавности најкасније до прве половине фебруара 2012. године. Награда се додељује за најбољу књигу на српском у жанровима романа, приповетке, поезије, књижевне критике, есеја и књижевне публицистике, објављену у току претходне године. Добитнику награде припада новчани износ, као и штампање награђене књиге.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"