100 година филма у Врбасу

Биоскоп „Југославија“ Културног центра обележиће ове године разним програмима  100 година од прве филмске пројекције у Врбасу. Филмска редакција Културног центра најављује да ће вредан јубилеј обележити приказивањем најзначајнијих остварења седме уметности у последњих пет деценија, уз редован филмски репертоар.

Према речима Слободана Елезовића, руководиоца филмске редакције, љубитељи филма ће бити у прилици да погледају филмове који ће бити подељени у неколико циклуса. «Планирамо да прикажемо филмове који су били добитници награде 'Оскар', затим најбоље филмове прве деценије ФЕСТ-а, као и добитнике најзначајнијих филмских награда у Кану, Венецији и Берлину. Такође, биће представљени познати светски режисери, најбољи домаћи редитељи, затим класични совјетски филмови, дечји филмови по школској лектири, као и филмови познатих светских и домаћих глумаца“, рекао је Елезовић.

Он је посебно истакао да ће у блиској будућности велики изазов за биоскоп „Југославија“ бити увођење најсавременије технологија. „У свету, али и у неколико градова у Србији уграђена је дигитална технологија у кино кабине, јер ће већина филмова ускоро бити снимана и дистрибуирана у ДВД техници. Уколико то Врбас не учини, биоскоп 'Југославија' не може рачунати на будућност. Такође, неопходно је што пре променити дотрајали филмски екран и поправити петнаестак руинираних столица да би се на квалитетан начин могло одговорити будућим програмским обавезама. За све то су потребна  велика средства која ми немамо», истакао је Елезовић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"