Одржан „Underground poet fest“

Протеклог викенда у Змајеву, у организацији Удружења грађана „Змај“, одржан је фестивал поезије под називом „Underground poet fest“. На конкурс феставала пристигло је око 100 радова из Србије и земаља у региону, али и једна пријава из далеког Јапана, а овогодишњи победник је Маја Гаргента Реић из Панчева. Друго место припало је Гордани Смуђа из Београда, а треће Горану Живковић - Горком из Ниша.

Фестивал је отворила Каролина Паповић, чланица Општинског већа, истичући да иако је „Underground poet fest“ „млада манифестација, са пуно емотивности и спонтаности, и као таква треба да се одржи“. На самом почетку програма финалне вечери фестивала публици се представио млади  виртуоз на класичној гитари Јакша Пудар. Трочлани жири фестивала у саставу Ласло Киш - песник, Милорад Михаиловић - песник и Светислав Бата Петровић - професор књижевности и песник, истакли су да су „имали веома тежак задатак и да су у одлуци о одабиру најбољих, превагнуле нијансе“. Посебну награду, гласовима публике добио је Никола Оравец из Петроварадина. Такође, на овогодишњем фестивалу у Змајеву такмичиле су и домаће младе поете, а прво место у овој категорији освојила је Драгана Ранковић, друго Тамара Бугарски, док је треће место припало Наташи Попин.

Овогодишњи „Underground poet fest“ био је посвећен покојном Милану Младеновићу, песнику и фронтмену групе ЕКВ. Специјални гост вечери био је прошлогодишњи победник Зоран Пејић из Бања Луке.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"