Одржан Невенов фестивал

Протеклог викенда у Савином Селу је одржан традиционални Невенов фестивал деце песника. Жири на челу са песником Пером Зупцем одлучио је да прву награду за поезију додели ученици VII разреда Основне школе „Васа Чарапић“ из Белог Потока Ани Мијајиловић, док је прва награда за прозно стваралаштво „Никола Путић“ припала Тамари Станковић, ученици VIII разреда исте школе из Белог Потока.

На овогодишњи Невенов фестивал пристигло је  567 радова и то 450 песама и 117 прича, а на завршној манифестацији учествовало је 15 финалиста. У пратећем програму била је организована и изложба радова учесника Ликовне колоније „Триангл 2012“. Председник жирија Перо Зубац исказао је задовољство радовима младих књижевника, али и уверење да ће неки од њих у наредним годинама постати вредни песници и писци. „Било је година када смо мислили да нећемо издржати. Ипак, последњих година све више деце учествује на Невеновом фестивалу, и то не само из наше земље већ и из Босне и Херцеговине, Црне Горе и Хрватске. Деца су врло даровита, што се понавља сваке године, и задовољство је читати и оцењивати њихове радове“, рекао је Зубац.

Невенов фестивал отворио је председник општине Врбас др Жељко Видовић. „Похвалио бих организаторе фестивала и истакао да ниједан динар који је из општинског буџета издвојен за ову манифестацију није улудо потрошен. Невенов фестивал је начин да се деца упознају и друже и да им та познанства остану и касније“, рекао је Видовић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"