Изложба Њарадија у "Синдикату"

У кафеу „Синдикат“ постављена је изложба радова врбаског уметника Влада Њарадија. Изложени радови настајали су последњих неколико година и рађени су комбинованом техником на платну, употребом материјала из природе. Преко тог материјала нанешена је сликарска уљана боја кроз чији се колорит оплемењује мотив дела, а то су планински пејсажи и архитектура карактеристична за Војводину.

 

"Од 43 самосталне изложбе, ово ми је трећи пут да излажем у простору кафеа, што за мене представља прави изазов, јер сам поставку доживео као уређење ентеријера, а не као излагање у класичној галерији", рекао је Њаради.

Иначе, Њаради је на жирираним изложбама, салонима, бијеналима и тријеналима у земљи и иностранству излагао више од 500 пута, а самостално преко 40. Награђиван је за сликарство, графику, цртеж, фотографију, графички дизајн и мејл арт. Аутор је више од 20 уметничких пројеката и више сценографија. Уметничка дела су му заступљена у галеријама и музејима, као и приватним и јавним збиркама код нас и у свету. Заступљен је у десетак монографија, антологија, лексикона, енциклопедија и едиција. Члан је бројних уметничких удружења.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"