Равноселци спремни за фијакеријаду

Fijakerijada Ravno Selo 2012После неколико успешно одржаних манифестација равноселско Културно лето се наставља. Када у овим врелим летњим данима споменемо Равно Село прва асоцијација је Равноселска фијакеријада, манифестација на коју ово место свакако има право да буде поносно.

Ове године Равноселска фијакеријада одржава се по 11. пут, а биће организована 27. и 28. јула. Организатор манифестације је КУД „Шове“, коме су подршку пружили СО Врбас, Месна заједница и Влада АП Војводине.

У петак, 27. јула, свечано отварање заказано је за 18 часова, након чега почиње такмичење у кувању котлића, а готово у исто време извешће се и културно- забавни програм, који ће завршити тамбурашким маратоном.

Најзанимљивије ће бити другог дана, у суботу,  када ће равноселски хиподром од 13 часова одисати лепотом гиздавих коња племените липицанерске расе и упарађених чеза и фијакера. И овог пута неће изостати прегршт узбуђења и лепих успомена. Упрегнути у једнопреге, двопреге и тропреге липицанери ће савладавати тешке кривудаве препреке. Наравно, оцењиваће се и изглед коња, опреме, возача и општи утисак, све у оквиру првенства Равног Села. Пре надметања, посетиоци Равноселске фијакеријаде имаће прилику да уживају у дефилеу учесника такмичења улицама Равног Села, који почиње тачно у подне.

Једном речју биће ово манифестација на којој ће за сваког бити по нешто, а на крају уследиће богат забавни програм у чијем финишу ће највише уживати млади које ће забављати новосадска група „Рок стар“.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"