Њаради излаже у Смедеревској Паланци

Сликар из Врбаса Владо Њаради представио је своје стваралаштво ликовној публици у Смедеревској Паланци, у Галерији модерне уметности Народног музеја. У поставци се налазе дела из циклуса „Хаос“ и „Од стварности до сна“.

„Ово ми је 43. самостална изложба и изузетна ми је част што је уметнички савет галерије одабрао да моје радове уврсти у излагачку сезону ове календарске године. У Смедеревској Паланци сам излагао и пре десет година“, рекао је Њаради. Изложбу је отворио Владимир Ђорђевић, док је о Њарадијевом стваралаштву говорила Ратка Ђорђевић. Изложба ће бити отворена наредне две недеље, а Њаради је, иначе, први врбаски уметник који излаже у том простору.

Истовремено, Њаради је активан и у суседној Кули, где је у Галерији Културног центра отворена изложба XIV сазива познате уметничке колоније. На изложби, која ће бити отворена до 18. септембра, могу се погледати слике Јаноша Месароша, Данијела Бабића, Тибора Нађа, Сњежане Влатковић, Шандора Шлајфа, Марка Тубића, Соње Радаковић, Данила Вуксановића, Видоја Туцовића, Гиге Ђурагића Дилета, Маје Ердељанин, Тибора Лазара, Виктора Ранђеловића, Драгана Бартуле и оснивача колоније. Ова изложба биће постављена и у Новом Бечеју, Темерину и Србобрану.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"