Нова књига Веселина Милићевића

Народна библиотека „Данило Киш“ издала је нову књигу кратких сатиричних прича писца из Врбаса Веселина Милићевића. Збирку под насловом „Обијање о главу“ чини 27 кратких прича подељених у три циклуса, с којима, према оцени критичара, Милићевић „с виднијом сигурношћу улази на, иначе, веома пренасељену сцену савремене српске сатиричне мисли“.

„Добрим избором тема и неоптерећујућим, питким стилским уобличењем, Веселин Милићевићч доказује колико зна и како поштује закономерности овог књижевног жанра, а истовремено и то колико поштује и свог читаоца коме често оставља могућност да својим промишљањем причу и сам може да доврши. 'Обијање о главу' је књига отрежњујуће и исцелитељске, ефектне ироничности, благотворене хуморности, дубоко смислене, тиме и умерене сатиричности оставрене као одраз / рефлекс оног пред чиме је залудно свако затварање очију или нојевско загњуривање главом у песак“, стоји у критичком осврту на нову Милићевићу књигу Давида Кецмана Дака.

Милићевић се бави писањем од 1980. године. Пише аформизме, сатиричне приче, сатиричне песме и песме за децу. Учесник је многих књижевних конкурса и добитник низа награда, међу којима су најзначајније Кочићево сатирично перо и међународна награда Алеко.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"