Милићевић у светској антологији

Српски аутори Веселин Милићевић из Врбаса и Александар Чотрић и Јасмина Буква из Београда уврштени су у светску антологију савремених хумористичко-сатиричних прича "У кући Срећника" (На гости Шастливеца), која је објављена у Бугарској, саопштено је из Удружења књижевника Србије.

Антологију је приредио књижевник из Софије Јордан Попов. Чотрићеву причу "Српска посла" превео је Ганчо Савов, Милићевићу причу "Мој отац гастарбајтер" превео је Јанко Митев, а Крсто Крстев је превео причу Јасмине Букве "То је то". У антологији, која се појавила недавно, поводом сто педесет година од рођења највећег бугарског хумористе Алека Констатинова, налазе се приче 22 аутора из Аустрије, Албаније, Бугарске, Бразила, Естоније, Италије, Канаде, Мађарске, Македоније, Молдавије, Румуније, Русије, Словачке, Словеније, Србије, Украјине и Хрватске. Највећи број прича из антологије награђене су међународним признањем "Алеко", које се од 1966. године додељује у бугарском граду Свиштову, родном месту Алека Константинова, који је писао под псеудонимом Шастливец (Срећник).

Веселин Милићевић (2009), Александар Чотрић (2012) и Јасмина Буква (2007) лауреати су ове награде, која се додељује 13. јануара, на дан рођења Алека Констатинова (1863-1897).

Извор: Тањуг

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"