НБ "Данило Киш" обележила свој дан

Пригодном свечаношћу у Народној библиотеци „Данило Киш“ обележен је дан ове установе. Библиотекар и књижевник Бранислав Зубовић подсетио је све присутне госте да у последњих 13 година не постоји књижевни критичар или професор који се бавио делом Данила Киша а да није о њему говорио у врбаској библиотеци. Запослени су са поносом истакли да је ово прва установа културе код нас која је 1992. године понела име славног књижевника.

Вршилац дужности директора Народне библиотеке „Данило Киш“ Дарко Крчмар је истакао да се ова установа културе може похвалити са најбројнијим чланством у општини Врбас, јер окупља око 4.000 грађана. На свечаности поводом Дана библиотеке, као и сваке године, проглашено је седам набољих читаоца. "Ове године је била веома јака конкуренција. Издвојила се једна група сталних читалаца која ће, надам се, својим примером указати онима који су пасивни читаоци да читати значи знати, а знати данас значи вредети“, рекао је Крчмар.

Најбољи читалац Одељења за одрасле НБ "Данило Киш" у Врбасу је Снежана Зечевић, док је на Одељењу за децу најуспешнија била Исидора Бикицки. Такође, проглашени су и најбољи читаоци по одељењима Народне библиотеке у насељеним местима; у Бачком Добром Пољу то је Бригита Балатон, у Змајеву Мирјана Грбић, у Равном Селу Радмила Пешић, у Савином Селу Андреа Нађ, а у Куцури Радмила Шанта.

Овогодишњи програм био је нешто другачији у односу на претходне године и централно место заузело је представљање историјата библиотекарске делатности у Врбасу. Поред тога, у програму су учествовали рецитатори Културног Центра Анита Огњановић и Павле Миловић и ученици Основне музичке школе Илија Даниловић и Саша Потежица који су се представили извођењем композиција на гитарама.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"