Књиге за НБ "Данило Киш"

Породица недавно преминулог Врбашанина Славка Вујошевића, дугогодишњег руководица многих фарми у општини Врбас и Сурчину, као и активног члана Удружења српско-руског пријатељства „Род“, поклонила је данас Народној библиотеци „Данило Киш“ 42 књиге на руском језику. Дарку Крчмару, вршиоцу дужности директора НБ „Данило Киш“, књиге је предала Зора Вујошевић, удовица Славка Вујошевића.

„Књиге су припадале Славку Вујошевићу који је нас, нажалост, заувек напустио и који је у Врбасу био препознатљив у многим сферама живота. Препознатљив је био, између осталог, и по љубави према руском народу и руској писаној речи. Ово је прилика да књиге не остану слепи украс наших витрина, него да нађу пут до заинтересованих читаоца. Уз књиге на руском језику, Народној библиотеци 'Данило Киш' поклањам и књигу коју је Славко објавио последњих дана свог живота и која носи наслов Моје свињарство – радост стварања“, рекла је Зора Вујошевић. Према њеним речима, у књизи је дат осврт на фрагменте живота и вишегодишњи стваралачки рад селекционера на многим фармама у општини Врбас и Сурчину.

На вредном поклону захвалио се Дарко Крчмар, вршилац дужности директора НБ „Данило Киш“. Он је истакао да легат Славка Вујошевића нема само велику материјалну вредност, већ може имати улогу зачетника и клице фонда књига на руском језику. „Планирамо да поред фонда књига на енглеском, оформимо и фондове књига на руском и немачком језику. Ове књиге ће наћи своју употребну сврху у нашој библиотеци и чин породице Вујошевић је сам по себи изузетан. У име Народне библиотеке им изражавам велику захвалност“, рекао је Крчмар.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"