Изложба акварела Владимира Степанова

У Музејској збирци Културног центра Врбаса отворена је изложба акварела Владимира Степанова, уметника из Равног Села. Љубитељи ликовне уметности имају могућност да виде 26 радова који се јавности предстваљају по први пут.

Многобројне посестиоце прво је поздравила Драгица Вукотић, руководитељка Музејске збирке, а затим је изложбу отворио Љубисав Срдановић, председник Удружења ликовних уметника Врбаса. Он је истакао да су пејзажи, мртва природа, акти и портрети које ствара Владимир Степанов одраз ауторовог бистрог ума и лаке руке. "Степанов својим ликовним радовима, а посебно у техници акварел представља изузетак. Направити слику са воденом бојом која нема мрља је мајсторство, а Владимир Степанов то ради са изузетном лакоћом. Његов акварел је пунији бојом у односу на друге, али он то намерно ради како би појачао ефекат код публике и његове слике бивају убедљивије", рекао је Срдановић.

Владимир Степанов је истакао да стварајући уметничка дела увек улаже свој максимум. "Слике су ту да причају уместо мене. Захвалио бих се свима који су дошли на отварање моје изложбе и ја сам вам за то подарио нешто лепо за вашу душу и очи. Желим да уживате у једном малом сегменту мог стваралаштва", поручио је врбаској публици Степанов.

Након отварања изложбе, посетиоци у Музејској збирци су били у прилици да уживају у звуцима тамбурашког оркестра „За нашу душу“.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"