Награда НАФ-а Јелени Булајић из Врбаса

Прву награду на осмом конкурсу Ниш арт Фондације (НАФ), у висини од 10.000 евра, добила је Јелена Булајић (23) из Врбаса за рад “Алиса лонг 103”. Друга награда од 5.000 евра припала је Милици Лазаревић (24) из Прокупља за слику “Острво”, док су трећу награду, у висини од 1.500 евра, поделили Младен Врачаревић (“Зона”) и Марко Тупић (“Мали простор”). На овогодишњем конкурсу учествовало је више од 1.000 младих уметника са око 3.000 радова.

У препуној галерији НАФ-а, синоћ у Нишу, пре свечаног проглашења награда, присутнима су се обратили чланови жирија: Јован Ћирилов, Неда Арнерић, Стејси Кенеди из компаније “Филип Морис” као и Радован Лале Ђурић - оснивач НАФ-а, наш реномирани сликар који живи у Њујорку. Ђурић је у свом говору, више пута нагласио како сјајне, младе и талентоване уметнике Србија има, подсетивши на подухвате које је Фондација за протеклих осам година остварила.

"Имали смо скоро 8.000 младих уметника, са преко 18.000 радова. Сазидали смо две галерије у Нишу и једну у Београду, која је, додуше, пропала, необјашњивом глупошћу такозваних стручњака. У име фондације и мојих родитеља лично сам финансирао део галерије Матице српске у Новом Саду", рекао је Ђурић. Планирано је и да НАФ под окриљем Дома омладине Београд направи галерију у којој ће ова изложба бити постављена на јесен.

Извор: Блиц

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"