Одржан Фестивал хорског певања "Карпати"

У Врбасу је одржан трећи Фестивал хорског пливања "Карпати" који је организовало истоимено културно-просветно друштво. На фестивалу су се представила три хора, из Руског Крстура, Новог Сада и Врбаса, али и хор Друштва Словенаца из Новог Сада "Кредарица", као специјални гости. Посебан гост манифестације и општине Врбас био је и амбасадор Канаде у Србији Роман Вашчук. Њега је пре почетка фестивала примио Милан Станимировић, председник општине Врбас.

"Канадском амбасадору смо предствили нашу општину, наше проблеме и потенцијале. Исказали смо отвореност за све људе добре воље, не само за оне који ће евентуално доћи да улажу и тражити економски интерес у општини Врбас, већ и за оне који успостављају културну сарадњу, као што је овај фестивал. Надам се успостављању снажнијих односа у будућности", рекао је након пријема амбасадора Вушчука председник општине Станимировић. "Причали смо и о личним везама које постоје између ове општине и Канаде. Разговарали смо како ове везе економски потенцирати, како створити бољи амбијент за мали и породични бизнис, а нека решења треба тражити кроз снажнији сарадњу", рекао је Вашчук.

Програм у дому КПД "Карпати", уз наступе хорове, обележили су кратки сценски наступи младих чланица друштва, као и изложба ручних радова чланица секције "Златни клас" КУД-а "Карољ Сирмаи".      


Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"