Изложба портрета Јелене Булајић

У Музејској збирци Културног центра Врбаса у петак је отворена изложба слика младе академске сликарке Јелене Бујалић. Булајић се љубитељима уметности представила портретима великих димензија на којима доминирају стари људи, по којима се већ постала позната домаћој и међународној јавности. Изложбу је након поздравне речи Драгице Вукотић, руководитељке Музејске збирке, отворио мр. Горан Кнежевић, академски сликар и предавач на Академији уметности у Требињу.

"Портрети Јелене Булајић већ су освојили познаваоце ове уметничке области и теме. Нису их мимоишла ни бројна домаћа и страна признања, и оне говоре о преданости младе и даровите уметнице. Сав досадашњи рад Јелене Булајић је својеврсна пустоловина која би се могла назвати - Потрага за мудрошћу. Да је на правом трагу говоре и портрети баба и ђедова који су пред нама. У слојевитом стрпљењу, у којем су обрађени и израђени ови портрети, снажно исијавају карактери и емотивна стања до којих Јелена долази чистим и сведеним поступком и исто таквим материјалима. Њени радови плене, зраче лепоту и живот, не само стога што је видан њен велики труд и ангажман, већ и зато што уметница зна да мудрост не може без старих", рекао је, између осталог, приликом отварања изложбе Кнежевић.

Јелена Булајић рођена је 1990. године у Врбасу. Завршила је Гимназију "Жарко Зрењанин", а затим основне академске студије на Академији уметности Универзитета у Новом Саду. Претходне године, 2013, окончала је дипломске академске мастер студије на City & Guilds of London Art School. Добитница је више вредних награда: I награда Ниш Арт Фондација, Elizabeth Greenshields Foundation Grant, GAM MA Fine Art Prize - City & Guilds of London Art School, награда XII Руског конкурса портрета - Обнинкс, Велика диплома за цртеж - INTERBIFER XIV - Тузла, и многих других. Њени радови налазе се у колекцијама САНУ, Philip Moris Operations и Saatchi Gallery London.

"Јако нам је драго да је Јелена Булајић, након низа изложби у земљи и иностранству, изабрала Музејску збирку да се представи јавности у Врбасу. Задовољство нам чини и велики број посетилаца на отварању, посебно јер Јелена заслужује снажну подршку за свој рад", рекла је Драгица Вукотић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"