Одређени кандидати за награду "Златни сунцокрет"

Жири за доделу књижевне награде "Златни сунцокрет", коју ће ускоро по 18. пут доделити Фабрика уља и биљних масти "Витал", у партнерском односу са компанијом "Промист" из Новог Сада, одредио је списак аутора и дела која ће се наћи у избору за овогодишњег лауреата. Ова награда се додељује за најбоље књижевно остварење на српском говорном подручју у више жанровима: роман, приповетка, поезија, књижевна критика, есеј и књижевна публицистика, објављени у току претходне године.

Жири награде „Златни сунцокрет“ Промист-Витал, који чине Никола Страјнић, Драган Јовановић Данилов и Владимир Гвозден (председник), након разматрања више од 150 наслова, сачинио је ужи избор кандидата за награду. У жанру романа кандидати су: Владимир Арсенијевић за роман „Лет“, Петар Милошевић „Тиња Калаз“, Саша Обрадовић „Сестре Карамазић“, Гордана Ћирјанић за роман „Мрежа“, Милош Латиновић „Сто дана кише“ и Мирослав Тохољ за роман „Сестре“. У жанру приповетке кандидати су Фрања Петриновић за збирку прича „Граматика поремећаја“ и Дарко Тушевљаковић за књигу „Људске вибрације“, а од збирки поезије у конкуренцији остају Бојана Стојановић Пантовић „Лекције о смрти“ и Васа Павковић „Мајстори певачи“. У жанру књижевне публицистике и есеја кандидати су Драган Проле „Унутрашње иностранство“ и Зоран Ђерић за „Словенску читанку“. Најужи избор кандидата биће саопштен до средине овог месеца.

Први пут награда је додељена 1996. године Ивану В. Лалићу, а међу добитницима су Радослав Петковић, Горан Петровић, Војислав Карановић, Владимир Тасић, Јовица Аћин, Слободан Владушић и Угљеша Шајтинац.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"