Озваничена сарадња гуслара из Врбаса и Подгорице

Гусларска друштва "Вук Мандушић" из Врбаса и "Владика Данило" из Подгорице потписала су Повељу о братимљењу и овим поводом организовала велико гусларско вече у сали биоскопа "Југославија". Председник  Гусларског друштва „Владика Данило“ Стеван Поповић поклонио је врбаским гусларима монографију сликара Петра Лубарде.

"Надам се да ће побратимство наша два друштва направити додатни помак у успостављању још чвршћих веза између гуслара и гусларских друштава са простора где се гусле слушају. Наша међусобна жеља за братимљењем је била већа од свих других ствари које су нас, на неки начин, почеле помало и раздвајати. Зато је ово, заиста, посебан тренутак за мене", истакао је Поповић и изразио наду да ће младе генерације оба гусларска друштва наставити традицију добрих односа.

И председник Гусларског друштва "Вук Мандушић" Љубомир Павловић изразио је очекивање да ће се гуслари из два братска друштва и у будућности редовно посећивати, а многобројној публици обећао још много вечери у којима ће моћи да уживају уз звуке гусала. Велико гусларско вече својим извођењем увеличали су народни гуслари ГД „Вук Мандушић“ Љубомир Павловић, Миљан Вујовић, Радоман Јеловац и Зоран Самарџић, као и гуслари из ГД „Владика Данило“ Стеван Поповић, Миљан Голубовић, Милош Јовановић и Милош Поповић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"