Изабрани финалисти Фестивала поезије младих

Трочлани жири који чине Перо Зубац - председник, и мр Душан Стојковић и Бранислав Зубовић - чланови, изабрао је финалисте Фестивала поезије младих, традиционалне манифестације посвећене талентованим песницима. Ове године у трку за престижну награду упустиће се десет песникиња. Овогодишњи Фестивал поезије младих одржаће се од 20. до 24. маја.

У ужем избору најпре се нашло 30 рукописа, а стручни жири је донео одлуку да се на 46. Фестивал поезије младих позову: Олга Трубарац из Младеновца, Ивана Бунтић из Мостара, Милица Њежић из Бањалуке, Тамара Хрин из Руског Крстура, Ивана Драгин из Сомбора, Мина Глигорић из Београда, Тијана Радовановић из Ваљева, Александра Стојковић из Ниша, Дуња Карановић из Новог Београда и Марија Чалић из Београда. Иначе, на конкурс 46. Фестивала поезије младих јавило се 112 младих песника из Србије, Републике Српске, Хрватске, Црне Горе и Босне и Херцеговине до 27 година старости са циклусом од 10 необјављених песама. Након увида у пошиљке, услове конкурса испунило је 94 рукописа.

Фестивал додељује прву награду која је штампање књиге, другу и трећу награду које су новчане, и награду ''Станко Симићевић'' најмлађем финалисти овогодишњег фестивала.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"