Успеси хорова из Врбаса у Бијељини

Два хора из општине Врбас постигла су успех на XIII хорском фестивалу "Мајске свечаности", одржаном током викенда у Бијељини. У конкуренцији дечијих хорова, хор Основне школе "Светозар Милетић" освојио је бронзану медаљу, док је у конкуренцији женских хорова Градски хор из Врбаса освојио сребрну медаљу.

Хор из Врбаса представио се четири композиције. У јакој конкуренцији многих хорова из Републике Српске и Србије, са 81 освојеним бодом, Врбашани су под палицом уметничког руководиоца Јелене Алексић освојили сребрну медаљу, а ово одличје је дошлосамо три месеца након оснивања хора. "Утисци су заиста сјајни и све девојке су биле веома срећне када смо чули оцене жирија. Напорно смо се спремали и потрудили да наступ изведемо без грешке, што је на крају донело резултате. Хвала Културном центру и локалној самоуправи на подршци", рекла је Алексић.

Одличан пласман постигли су и ученици ОШ „Светозар Милетић“. У конкуренцији дечијих хорова било је доста хорова из музичких школа, тако да је бронзана медаља веома велико признање за овај школски хор. У школском хору наступа 26 ученика, а уметнички руководилац хора је Душица Радивојков. Иначе, хор ОШ "Светотар Милетић" на свим такмичењима на којима учествује осваја веома висока признања, а на републичком такмичењу освојио је прво место. Потврда квалитета стигла је и са 53. Фестивала деце Војводине где је овај хор освојио прву награду и тако стекао право да учествује републичком фестивалу, који ће се одржати 1. јуна у Лазаревцу.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"