Награде за најбоље на Невеновом фестивалу

Након два одлагања због ванредне ситуације изазване поплавама у Србији, јуче је у Савином Селу одржан 26. Невенов фестивал деце песника. Четворочлани жири, Перо Зубац, у улози председника, и Тоде Николетић, Веселин Милићевић и Бранислав Стевановић, као чланови, изабрали су најталентованије песнике и писце међу основцима који су на конкурс послали 504 песме и 82 приче.

"Био сам импресиониран и квантитетом и квалитетом пристиглих радова. Потписао бих победничку песму која је препуна љубави, препуна хуманизма и разумевања, онога што смо ми одрасли изгубили. Ово је фестивал на којем се можемо уздигнути у висину детета", рекао је Тоде Николетић, члан жирија.

Према одлуци жирија, прва награда за песничко стваралаштво припала је Еми Стојановић, ученици VI разреда Основне школе "Вук Караџић" из Кладова, а прву награду за прозни рад "Никола Путић", добила је Неда Тодоровић, ученица III разреда Основне школе "Станислав Сремчевић" из Крагујевца. Награду за поетски рад добила је и Лана Килибарда, ученица ОШ "Петар Петровић Његош" из Врбаса.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"