Археолошки филмови у Музејској збирци

Од вечерас у Музејској збирци Културног центра Врбаса љубитељи археологије и старих цивилизација имају могућност да присуствују пројекцијама документарних филмова са XV Међународне смотра археолошког филма, коју у Србији организује Народни музеј. Партнери Народног музеја на овом пројекту су Амбасада Републике Пољске, Гете институт, Италијански институт за културу, Институт Сервантес, Хеленски фонд за културу, Културни центар Исламске Републике Иран, Амбасада Бразил и Универзитетска библиотека „Светозар Марковић“.

"Изабрани филмови одликују се високим научним квалитетом, али и атрактивним приступом културној баштини, те тако омогућавају не само стручњацима већ свима онима које привлаче старе цивилизације да се упознају са значајним и драгоценим светским споменицима. То су углавном новости и репортаже али и образовни филмови који представљају важна открића, изузетна достигнућа прошлости из различитих цивилизацијских периода. Публика ће, свакако, на атрактиван и интересантан начин бити упозната са најновијим археолошким истраживањима код нас и у свету", наводи се у најави смотре.

Вечерас је на програму филм Острво владара, а у среду, 06. августа, филм Тергеста, невидљиви град - Фрагменти римског Трста. У четвртак, 07. августа биће приказан филм Потонула лука у Египту - мит постаје стварност, а следећег дана, у петак, филм Доналд Кејган о Западној цивилизацији и археологији. У понедељак, 11. августа емитује се филм Египат. Рођење царства фараона, затим у уторак, 12. августа - Моћ елемената. Земља, а у среду, 13. августа, филм Архиви од камена. Графити пастира у долини Фијеме. За четвртак, 14. август, предвиђен је филм Ноћне визије остатака Помпеја, а за петак, 15. август, филм Лацио, пејзаж и историја. У трећој недељи смотре, на програму су филмови Фрањевачки пут мира. Путевима светог Фрање и Ђота - понедељак, 18. август, затим Повратак Арамејаца - уторак, 19. август, и на крају филм Пут ћилибара - среда, 20. август. Све пројекције одржавају се у Музејској збирци и почињу у 18.00 часова.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"