Одржан Невенов фестивал деце песника

Савино Село и Основна школа "Бранко Радичевић" угостили за викенд најбоље песнике и писце међу ученицима основних школа на традиционалној манифестацији Невенов фестивал деце песника. На финални део Невеновог фестивала пласирало се 15 најбољих аутора, а трочлани жири у саставу Перо Зубац, председник, и Тоде Николетић и Драгомир Ћулафић, чланови, имао је тежак задатак да међу већ изабраним издвоји оне најталентованије. "На конкурс фестивала стигло је више од 300 поетских и прозних радова из Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Хрватске. Расту деца, расту песници, а са њима и фестивал, уз песничка шапутања, нарочито ова мајска", истакао је Ново Ћулафић, председник Организационог одбора.

Прву награду за поетски рад добио је Јован Драгнић, ученик 5. разреда Основне школе "Петар Петровић Његош", док је прву награду "Никола Путић" за причу добила Ива Петковић, ученица 4. разреда Основне школе "Светозар Марковић" из Лесковца. Треће место у овој конкуренцији припало је Алекси Клопану, ученику 8. разреда Основне школе "Петар Петровић Његош", док је Дајани Булић, ученици 5. разреда Основне школе "Бранко Радичевић" из Савиног Села, припала награда "Породична песма". Награду "Први кораци" за поетски рад добила је Елена Маринковић, ученица 1. разреда Основне школе "Петар Петровић Његош". Програм Невеновог фестивала био је употпуњен изложбом слика насталих на ликовној колонији "Триангл", а промовисана је и књига "Радости детињства" у којој су обједињени најбољи радови овогодишњих учесника Невеновог фестивала.

"Поносни смо што већ 27. пут Невенов фестивал, као једна од најстаријих манифестација дечијег песничког стваралаштва, одржава у Савином Селу, у нашој општини Врбас. Својом песничком поруком и талентом, учесници завршне манифестације још једном су допринели да и ове, као и претходних година, Савино Село затрепери од лепоте, искрених и топлих речи и стихова које може да изнедри једино дечија машта и таленат", рекао је приликом отварања манифестације Милан Глушац, заменик председника општине Врбас.

КУЛТУРА

Динарски Срби у фокусу 41. Панонског вашара

23. сеп 2019. КУЛТУРА

Динарски Срби у фокусу 41. Панонског вашара

Од петка до недеље Врбас је био домаћин традиционалног Па...

Од уторка изложба слика Маје Стојановић

23. сеп 2019. КУЛТУРА

Од уторка изложба слика Маје Стојановић

Ликовна галерија Културног центра Врбаса припремила је за...

Слике Јелене Булајић у МСУ Војводине

21. сеп 2019. КУЛТУРА

Слике Јелене Булајић у МСУ Војводине

У Музеју савремене уметности Војводине синоћ је отворена ...

У Ликовној галерији од четвртка излажу деца

17. сеп 2019. КУЛТУРА

У Ликовној галерији од четвртка излажу деца

Ликовна галерија Културног центра Врбаса организоваће у ч...

Књига Горана Лабудовића донела признање и издавачу

16. сеп 2019. КУЛТУРА

Књига Горана Лабудовића донела признање и издавачу

Недавно награђени роман Горана Лабудовића Шарла ''Ветрушк...