Одржан Фестивал хорског певања

У просторијама Културно просветног друштва "Карпати" у суботу је одржан V Фестивал хорског певања. На Фестивалу су наступили хор "Розанов" из Ђурђева, "Хармонија" из Новог Сада, Мешани хор Дома културе и Катедралне цркве св. Никола из Руског Крстура, домаћи хор КПД "Карпати", а гости су били камерни хор "Класика нова" из Новог Сада и хор "Бачки певачи" из Врбаса.

Учеснике манифестације поздравио је Славко Рац, председник Националног савета Русина, који је истакао да и оваква окупљања служе очувању и промоцији националне традиције и најбољи су позив младим генерацијама да се укључе у рад друштава која чувају русински национални идентитат. Фестивалу хорског певања присуствовали су и представници локалне самоуправе Данијела Илић и Виктор Бесермењи, староврбаски парох Алексиј Худак, директор Завода за културу војвођанских Русина Сергеј Тамаш, директорка НИУ "Руске слово" Мартица Тамаш и многи други гости. Богат програм додатно су употпунили чланови Драмске секције "Карпата", сликар Владо Њаради поклонио је друштву једну своју слику.

Фестивал, који је у Календару репрезентативних манифестација Русина, подржали су Национални савет Русина, општина Врбас, Министарство културе и информисања Републике Србије и Покрајински секретеријат за културу и јавно информисање АП Војводине.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"