УЛУВ отвара врата за нове чланове

ULUV raspisao konkurs za prijem novih članova

Удружење ликовних уметника општине Врбас - УЛУВ расписало је конкурс за пријем нових чланова. Конкурс је отворен до 30. јануара 2016. године и Удружење ликовних уметника општине Врбас позива заинтересоване уметнике да се пријаве и остваре чланство у удружењу.

Лица која желе да конкуришу у чланство УЛУВ-а морају испуњавати следеће услове: да су држављани Србије који се самостално, професионално или активно баве стваралачким радом из области ликовних уметности (уметници аутодидакти) и да имају стално пребивалиште на територији Војводине, завршен факултет ликовних или примењених уметности (сликарски, вајарски или графички одсек), односно академију, кандидати који су завршили одговарајућу школу у иностранству морају да имају нострификовану диплому те школе од Министарства за образовање и културу. Студенти не могу конкурисати у чланство.

Кандидати који немају одговарајућу школску спрему могу конкурисати за члана Удружења ако се самостално и активно баве стваралачким радом из области ликовних уметности, реализовали су једну или учествовали на неким групних изложбама у галеријама које поседују уметнички савет, или били учесници акредитованих Ликовних колонија.

Кандидати су обавезни да поднесу доказе односно документацију о испуњавању ових услова. Такође, потребно је и следеће: пријава за конкурс (која се добија у УЛУВ-у или електронским путем), молба са краћом радном и уметничком биографијом, за кандидате који су завршили ФЛУ, ФПУ, односно Академију уметности, оверен препис дипломе или уверење о завршеној школи, мапа или каталог (лично или у електронској форми) са десет реализованих радова из одабраних ликовних области са којима се кандидат представља.

Молбе са радовима и прилозима примаће се у канцеларији УЛУВ у Културном центру Врбаса, Маршала Тита бр. 87 (контакт особа Оља Миловић). Радови се могу предати лично, преко овлашћеног лица представнику УЛУВ-а одређеном за пријем или као пошиљка на горе наведену адресу, са назнаком за Конкурс УЛУВ-а. Резултати Конкурса биће познати до 15. фебруара 2016. године. Одлуку о пријему доноси УО УЛУВ-а, на предлог Уметничког савета.

Кандидати за пријем у чланство УЛУВ-а обавезни су да преузму своје радове и прилоге одмах по објави резултата конкурса. За све додатне информације можете се обратити путем е-маила: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или на број телефона 063 719 - 6930.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"