Њарадијева слика у Заводу за културу војвођанских Русина

Slika vrbaskog umetnika Vlada Njaradija

Министарство културе и информисања Републике Србије откупило је за потребе Завода за културу војвођанских Русина слику врбаског уметника Влада Њарадија. Завод је на конкурсу за откуп уметничких дела изразио потребу да у ликовну колекцију уврсти и Њарадијево дело "Ruthenian".

"Слика је рађена у комбинованој техници на платну, формата 70 x 100 цм, а израђена је током  2014. и 2015. године. Ово уметничко дело је из циклуса 'Карпатски мит'. На слици су на оригиналан и препознатљив начин укомпоновани етнографски елементи орнаментике везане за Русине, као и део грба русинске националне заједнице - медвед, и то у стилу графита", рекао је овом приликом Њаради.

Министарство културе и информисања по други пут финансира уметничке радове на овај начин, а институције које конкуришу постају власници слика, тако да је Завод за културу војвођанских Русина постао богатији за Њарадијеву слику. Иначе, слика "Ruthenian" у мају прошле године била је изложена на 47. Мајској изложби, коју организује Удружење ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Србије (УЛУПУДС), у Кући краља Петра у Београду.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"